fejlesztés

2021.11.03. 17:50

Megújult a bucsai csapadékvíz-elvezető rendszer

Befejeződött a bucsai csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, szerdán délután ugyanis hivatalosan is átadták a 250 millió forintból megvalósuló projektet.

B. O.

Az eseményen Dankó Béla, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az önkormányzat bölcs döntést hozott amikor élt a száz százalékos támogatási intenzitású pályázati lehetőséggel.

Kláricz János, Dankó Béla és a kivitelező részéről Bogár András adta át a fejlesztést Fotó: Jenei Péter

– Így a negyedmilliárdos fejlesztés nem terhelte az önkormányzatot, mindezek mellett egy nagyon fontos problémára hozott megoldást a településen élők számára – emelte ki. Hozzátette, nemcsak ez az egy fejlesztés volt a településen. – Azt láttuk az elmúlt időszakban, hogy az önkormányzat nagyon aktív volt, csak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázataiból 636 millió forint értékben érkezett ide forrás – jegyezte meg.

Kláricz János polgármester elmondta, a projekt közvetlen célja, hogy a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer képes legyen ellátni a megnövekedett vízmennyiség megfelelő kezelését és elvezetését. A műszaki tartalommal kapcsolatban kifejtette, a Kossuth utcáról a belterületi csapadék a Sebesfoki csatornába, illetve a Sárréti főcsatornába kerül. Olajfogókat és tisztító aknákat is kialakítottak, az érintett utcákon lévő nyílt felszínű árkok jelentős részét pedig burkolták. A teljes felújításra kerülő csatornaszakasz meghaladja az 1500 folyómétert, illetve több mint ötven gyalog és gépkocsi behajtó felújítását, és átereszeinek újra méretezését is tartalmazta a projekt.

A fejlesztés szükségességével kapcsolatban elárulta, a csapadékvíz elvezető művek kiépítetlensége és műszaki állapota, az elvezetés biztonsága, és esetenkénti minősége nem volt megfelelő, így a községben időről időre gondot okozott a hirtelen lezúduló nagyobb csapadék, számos esetben öntötte el víz Bucsa belterületi utcáit. Hozzátette, már dolgoznak azon, hogy a mostani projektnek legyen folytatása, ezzel is még biztonságosabbá téve az ott élők számára a lakókörnyezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában