fejlesztés

2021.11.05. 06:59

Megújul a Karacs Teréz utca Békésen

A járda felújításával a napokban megkezdődött a Karacs Teréz utca pályázati támogatásból megvalósuló rekonstrukciója – tájékoztatta hírportálunkat a helyszínen Polgár Zoltán alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

P. G.

20211102 Békés Új járdákat építettek a képen Polgár Zoltán alpolgármester fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Mint elmondta, a beruházás részeként a belváros egyik legfrekventáltabb utcája, a Karacs Teréz utca útburkolata és járdája újulhat meg. A beruházásokért felelős alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a város az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására nyújtott be pályázatot, és nyert el 39,6 millió forintot a Belügyminisztériumtól. – Ennek a beruházásnak a létrejöttében is együttműködtünk Dankó Béla országgyűlési képviselővel – hangsúlyozta.

Polgár Zoltán elmondta, elsőként a járda újult meg a 40 milliós fejlesztés során /Fotó: Bencsik Ádám/

Polgár Zoltán kifejtette, a belváros szívében található Karacs Teréz utca átmenő forgalma az elmúlt évtizedek alatt jelentősen megrongálta az út burkolatát. – Éppen ezért már nagy szükség volt a felújításra – fogalmazott, majd hozzátette, a munkálatok a járda felújításával kezdődtek, várhatóan szerdától pedig az útburkolat rekonstrukciójával folytatódik a munka. A településrészen élők, illetve a közlekedők hamarosan, akár napokon belül újra teljes egészében birtokba vehetik a szakaszt.

A városban a Karacs Teréz utca mellett kilenc utca aszfaltozása valósult, valósul meg ezekben a hetekben összesen 120 millió forintból. Így összesen 160 milliós útrekonstrukciós fejlesztéssorozat zajlik ezen az őszön Békésen. Polgár Zoltán elmondta, azon dolgoznak, hogy a lakossági visszajelzéseknek megfelelően minél előbb folytathassák az utcák korszerűsítését a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában