magyar falu program

2021.11.21. 16:18

Közösségi teret is kialakítanak Mezőgyánban

Kommunális eszköz beszerzésére nyert a Magyar Falu Program keretében 3,5 millió forintot a mezőgyáni önkormányzat. A forrásból egy fűnyíró kistraktort vásároltak, ami immár meg is érkezett a településre, és tavasszal áll majd munkába – ismertette Dani Attila polgármester.

L. B.

20211110 Mezőgyán Fűnyíró kistraktort vásárolt az önkormányzat sikeres pályázata révén Képen: Dani Attila, Mezőgyán polgármestere Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Dani Attila hangsúlyozta, ezzel könnyebbé válik a közterületek, zöldterületek gondozása, mivel a gép nehéz terepviszonyok között, valamint magas fű esetében is tud dolgozni.

Emlékeztetett: a temetőnél kerítés építésére 3 milliót, valamint a gyerekház szomszédságában lévő játszótér fejlesztésére szintén 3 milliót kapott az önkormányzat, ugyancsak a Magyar Falu Program keretében. A játszótérnél árajánlatokat kértek, a vadonatúj elemek beszerzése folyamatban van.

Dani Attila polgármester mutatta meg a modern gépet /Fotó: BMH/

Elmondta: az MTTSZ Mezőgyán Hunyai János Lövész Klub sikeres, 4,8 millió forintos kérelmet adott be a sportpálya melletti épület korszerűsítésére. Az önkormányzat pedig közösségszervezést segítő eszközök beszerzésére kapott 2,8 millió forintot, melyeket akkor vásárolnak majd meg, ha az épület felújítása befejeződött. A két pályázat révén egy közösségi teret alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában