SZARVAS

2021.11.03. 19:44

Játékosan mutatják be Békés megye értékeit

Bemutatták a városban szerdán délelőtt azt a geocaching játékot, melyet a Békés Megyei Önkormányzat „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” elnevezésű pályázatának segítségével valósítanak meg. A Cervinus Teátrumban megrendezett eseményen elhangzott: a program egyik eleme a szerdán bemutatott játék, míg a komplett projekt célja, hogy erősítsék a Békés megyei identitást, az összetartozás érzését, miközben a megye értékeire, hagyományaira is ráirányítják a figyelmet.

B. O.

20211102 Szarvas Geocaching játékot mutattak be a képen Hegedűs Éva ötletgazda Csaszvan András igazgató Szegedi Balálzs alelnök Babák Mihály polgármester fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Mindezek érdekében különböző közösségi rendezvények és programok, filmvetítések, tematikus táborok és túrák valósulnak meg. A programok révén pedig a megye lakossága megismerkedhet a megyei értékekkel, melyeket a már többéves munkának köszönhetően, a települések a települési értéktáraikban, a Békés Megyei Önkormányzat pedig a Békés Megyei Értéktárban tart számon.

Hegedűs Éva, Csasztvan András, Szegedi Balázs és Babák Mihály ismertette a Békés Megyei Önkormányzat pályázatának céljait

A játékot Hegedűs Éva ötletgazda ismertette, aki elmondta, a geocachinget, azaz a városban történő nyomozást ötvözték a szabadulószobák hangulatával.

– Nagyon sok lakattal kell majd megküzdeniük a játékosoknak, illetve azoknak a kódjaival, de ami nagyon fontos, hogy mindezek mellett a játékosok Békés megye értékeit is megismerhetik – árulta el.

Hozzátette: cél volt, hogy minél több korosztály élvezhesse a feladatokat, így egészen az általános iskolásoktól kezdve a felnőttekig mindenkinek szól a játék.

– Egy-egy külső helyszínt kell felkeresniük a csapatoknak utána pedig visszatérve egy központi helyszínre, egy mobil szabadulószobában zajlik a játék. A végén pedig jutalmak várják a résztvevőket – foglalta össze a játék menetét Hegedűs Éva.

Fotók: Bencsik Ádám

Mint kiderült, a megyei önkormányzat rendezvényeinek megvalósítását a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. végzi. Csasztvan András a társaság ügyvezető igazgatója, a projektben megszervezett rendezvényeket és programokat ismertette, miközben elmondta: a geocaching játék húsz településen lesz elérhető a megyében. Szegedi Balázs, a Békés megyei közgyűlés alelnöke a megyei értékek megőrzését, azok ápolását hangsúlyozta, a geocaching játékot pedig egy kiváló kezdeményezésként jellemezte.

Babák Mihály, a város polgármestere a Kárpát-medencei összetartozást hangsúlyozta, a hagyományok, a magyarság értékeit emelte ki; mindezeket megőrzendő, ápolandó feladatként megjelölve a ma élő, de a soron következő nemzedékek számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában