Koronavírus Békésben

2021.11.11. 10:33

Ismét Covid-ellátóhely lett az orosházi kórház

A koronavírus negyedik hullámának felfutásával egyre több koronavírusos beteg érkezik a kórházakba. Nincs ez másként az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben sem, emiatt az intézmény átszervezte a fekvőbeteg ellátást. A szakrendelések továbbra is működnek.

beol.hu

Forrás: oroshazikorhaz.hu

Fotó: ROSTA TIBOR

A járvány újabb felfutása egyértelműen érződik Orosházán is, október közepétől folyamatosan emelkedik a felső légúti panaszokkal érkezők száma a kórház sürgősségi betegellátó osztályára – olvasható a kórház honlapján.

– A betegek többségét a mentők hozzák be nehéz légzéssel, köhögéssel, magas lázzal. Az SBO továbbra is ketté van választva légúti és nem légúti részre, így már a vizsgálat során külön tudjuk kezelni a Covid-gyanús betegeket – vázolja a helyzetet dr. Hován Csaba orvosigazgató, az SBO osztályvezető adjunktusa.

Hozzátette azt is, hogy a magasabb esetszám miatt növekedett a sürgősségin a várakozási idő is, hiszen a Covid-betegeken több CT és röntgen vizsgálatot kell végezni, ami után minden esetben fertőtleníteni kell a gépeket, ami plusz időt vesz igénybe. Ezért a nem sürgős esetek miatt vizsgálatra várók megértését és türelmét kérik az osztály dolgozói.

A központi rendelkezések értelmében a Covid-betegek kezelése elsődlegesen a területi ellátási kötelezettség szerinti városi/megyei szintű illetékes egészségügyi intézményekben történik. Ez alapján az orosházi kórház újra kijelölt Covid-ellátóhely lett.

– A járvány erősödése miatt sajnos egyre többen szorulnak kórházi kezelésre. Az orosházi kórházban az enyhe és középsúlyos SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzéssel érintett lakosok, valamint a gyanús Covid-betegek ellátása történik, a súlyos, kritikus állapotban lévő koronavírusos betegeket átszállítják Gyulára, a megyei kórházba. Emiatt a kórház fekvőbeteg részlegén átszervezésekre volt szükség – fogalmaz dr. Duray Gergő. A fekvőbeteg osztályokon látogatási tilalom van érvényben, de a betegellátás továbbra is folyamatos. A szakrendelőben is fogadják a betegeket, a vizsgálatokra viszont továbbra is csak időpontkérés után lehet megjelenni.

– Bízunk benne, hogy a következő napokban, hetekben minél többen veszik fel a védőoltásokat, hisz ez a leghatékonyabb védekezési mód a koronavírus szövődményei ellen. A kórház oltópontjára folyamatosan lehet időpontot foglalni, kérjük a lakosokat, hogy egészségük megőrzése érdekében vegyék fel az oltást, ami életet is menthet – zárta a kórház vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában