irodalom és film

2021.11.15. 18:36

Hiánypótló lexikonokat mutattak be Békéscsabán

A lexikonok világába kalauzolta az érdeklődőket a Bárka szerkesztősége, a Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság hétfőn este, a Művész Kávéházban.

V. N.

A kötetek szerkesztőivel, Pécsi Györgyivel és Pápai Zsolttal (középen) Farkas Wellmann Éva és Elek Tibor beszélgetett /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

A Lexikonok estje elnevezésű programon a Magyar irodalmi művek 1956-2016 és a Magyar filmek 1896-2021 című lexikonokat ismerhették meg a résztvevők. Az eseményen elhangzott, a két olvasmány a laikus érdeklődők, a témával egyetemi szinten foglalkozók és a szakma képviselői számára egyaránt hiánypótló lehet.

A kötetek szerkesztőivel, Pécsi Györgyivel és Pápai Zsolttal (középen) Farkas Wellmann Éva és Elek Tibor beszélgetett /Fotó: Imre György/

A Magyar irodalmi művek 1956-2016 című kötet az elmúlt évtizedek legfontosabb, formabontó irodalomtörténeti kiadványa, lexikon formában. A kézikönyvben a hagyományos írói pályaképek helyett, egyedi könyvek rövid, orientáló és informatív ismertetéseivel találkozhat az olvasó.

Az est másik „főszereplője” a Magyar filmek 1896-2021 című könyv volt. Az első összegző és áttekintő magyar lexikon formájú filmtörténetben 516 szócikk 269 magyar rendező valamennyi alkotása megtalálható.

A kötetek szerkesztőivel, Pécsi Györgyivel és Pápai Zsolttal ezúttal Elek Tibor és Farkas Wellmann Éva beszélgetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában