helyreállítás

2021.11.23. 06:53

Folytatódik a régi sírhelyek felújítása Mezőkovácsházán

A Balogh György Honismereti Egyesület a régi temetőben pályázati források és adományok, támogatások bevonásával újít fel sírkápolnákat, sírhelyeket.

Cs. I.

2021 tavaszán is volt egy sikeres pályázata a civileknek a Nemzeti Panteon Alapítványnál a Bagyik-Görög kripta, Rózsa József esperes sírja, Kádas Mihály és felesége sírja, illetve Hofbauer Dienes sírjának a felújítására. Hónapokkal ezelőtt még pókhálókkal beszőtt és borostyándzsungelbe burkolózott helyek voltak ezek, ám a helyreállításnak köszönhetően a kripta és a sírok ősszel elkészültek.

Albertus László megmutatta, véget ért egy kripta és három sírhely felújítása a régi temetőben /A szerző felvétele/

Albertus László, aki kutatja a település múltját, minden igyekezetével azon van, hogy a kovácsháziak emlékezetét ráirányítsa az egykoron Mezőkovácsházán élt lakókra. Ezt szolgálja a sírhelyeik felújítása is.

Aki tevékenyen részt vett ezekben a munkákban, azoknak köszönetét fejezte ki. Ahogy fogalmazott a helytörténész: ezzel egy újabb szeletét megőrizhetik Mezőkovácsháza történelmének. Érdemes kimenni, tenni egy sétát, és megnézni a rendezett és szépülő régi temetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában