BÉKÉS MEGYE

2021.11.04. 17:00

Fiatalok alkotásait várta az egyesület

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület idén is megszervezi a „Vándorlegény” Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat dél-alföldi fordulóját.

V. N.

Az egyesület a pályázatot az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 35 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok számára hirdette meg.

– A pályázattal lehetőséget kívánunk teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra. Ezért idén is vártuk az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával, hagyományos technikával készített alkotásokat – részletezte Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. Hozzátette, az egyéni alkotók maximum 5, az alkotóközösségek pedig 15 darab pályamunkát küldhettek be, melyeket péntektől láthatnak az érdeklődők Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában