újszülöttek köszöntése

2021.11.27. 18:01

Elültették a Békési Babafasor gömbkőriseit

Az elmúlt évben született gyermekek és szüleik tiszteletére ültették el a hatvannégy gömbkőrisből álló, több mint hatszáz méter hosszú Békési Babafasort szombaton délelőtt a városba vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén.

P. G.

20211127 Békés Fasort ültettek Békés határában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Kálmán Tibor polgármester köszöntőjében elmondta, egy érzelmi, érzelmekre ható program újabb állomása valósult meg szombaton. – Sok mindennel segítjük a fiatalokat a településen, illetve erősítjük a városhoz való kötődésüket. A fák ültetése szimbolikusan szemlélteti, hogy a gyermekek és családjaik kötődnek a városhoz, idetartoznak, itt vannak a gyökereik – hangsúlyozta a polgármester. Kálmán Tibor pozitívnak nevezte, hogy százhetvenen igényeltek idén babafát, akik közül százhatan döntöttek úgy, hogy otthonukban ültetik el az önkormányzattól kapott fát gyermekük tiszteletére, hatvannégyen pedig a várost kérték meg erre. Ezeket a fákat ültették el szombaton délelőtt. A városvezető örömtelinek nevezte, hogy sokan vállalnak gyermeket a városban.

Fotók: Bencsik Ádám

Polgár Zoltán alpolgármester, a Mert fából lesz az Erdő című program kezdeményezője elmondta, a képviselő-testület tavaly tavasszal döntött arról, hogy valamennyi világra jött békési újszülött és családjaik tiszteletére fát ültetnek. Megerősítette, minden évben lehetőséget adnak arra, hogy szülők saját otthonukban tegyék ezt meg. Nekik hétfőn szilvafákat adtak át.

20211127 Békés Fasort ültettek Békés határában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

– Szombaton délelőtt pedig szakember által kijelölt helyen, a 470-es út mellett húzódó kerékpárút mentén hatvannégy gömbkőrisfát ültettünk el a BKSZ Kft. és az önkormányzati tűzoltóság segítségével – mondta el az alpolgármester, aki kiemelte, a szeles, kissé hűvös időjárás ellenére sok család látogatott ki az eseményre.

20211127 Békés Fasort ültettek Békés határában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

A remények szerint a fák hosszú távon kellemes árnyat biztosítanak majd a kerékpározóknak, a településre érkezőket, köztük az érintett családokat pedig egy különleges fasor fogja fogadni.

A facsemetéknél a gyermekek nevével és a program egyedi logójával ellátott névtáblákat is elhelyeztek, ami még személyesebbé teszi a telepítést, és a növények gondozására is egyedi lehetőséget ad a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában