gyakorlat

2021.11.09. 08:30

Cicát mentettek az orosházi tűzoltók

Az éves képzési tervükben szereplő gyakorlatukat végezték az orosházi tűzoltók.

Cs. I.

A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos közösségi oldalán megjelent egy bájos történet: cicáztak az orosházi tűzoltók roncsvágás közben. Mindhárom szolgálati csoportjuk egy-egy roncsautót vágott szét, gyakorolva a műszaki mentés technikáját, az eszközhasználatot.

Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Az elmúlt időszakban megemelkedett balesetek száma is indokolta ezt és az is fontos volt, hogy az újonc tűzoltók tapasztalatokat szerezzenek. A műszaki mentésen lehetőség volt a stabilizáló és megtámasztó rendszerek használatára, valamint a feszítő-vágó eszközök alkalmazására is. Ezzel a beavatkozások hatékonyságát növelték, illetve mélyíthették el tapasztalataikat, tudásukat a tűzoltók.

Olyan profin bántak a nehéz eszközökkel, hogy egy kiscica is élénk érdeklődést mutatott a gyakorlat iránt és önként vállalkozott a statiszta szerepére. Természetesen a műszaki mentés után a „járműben rekedt” cica sérülések nélkül elhagyta a kárhelyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában