Békéscsaba

2021.11.09. 10:41

Az agrárminiszter díjazta a Magyarok kenyerében közreműködőket

Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfő esti megyei küldöttgyűlésén elismerő okleveleket adott át a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem-programban közreműködőknek, valamint több adományozott képviselőjének is.

Ny. L.

A miniszter köszönetet mondott mindazoknak, akik a Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásának részesei voltak.

Öt megyei gyűjtőponton fogadták idén a búzafelajánlásokat, a Szatmári Malom Kft. tótkomlósi üzemében őrölték meg a gabonát, a 11 320 kilogramm lisztet pedig a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. közreműködésével szállították ki a 17 megyei szervezethez. Ezzel egyidejűleg 5400 kg liszt határon túli magyar szervezetekhez jutott el. Az idei évben a búzaadományokon túl jelentős mennyiségű pénzadomány is beérkezett az Magyarok Kenyere Alapítvány számlájára.

Kozsuch Kornél és Nagy István /Fotó: Imre György/

Kozsuch Kornél, a kondorosi Szárító és Tároló Mg. Zrt. igazgatója fogadta is cégük telephelyén a búzát, emellett a nagyadományozók közé tartozott.

– A kezdetektől támogatjuk a Magyarok kenyere kezdeményezést, és a miniszter is úr is arra buzdított bennünket az oklevél átadásakor, hogy ezt a jó szokásunkat a jövőben is őrizzük meg. Ígérjük, így lesz – emelte ki Kozsuch Kornél.

Kapcsolódó cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/celba-ert-iden-is-a-magyarok-kenyere-sok-felajanlo-volt-bekesbol-4488275/[/embed]

Ezek is érdekelhetik