Békéscsaba

2021.11.14. 13:00

A Wenckheim családról forgatnak filmet

Filmet forgatnak a Wenckheim családról, és hogy ez megvalósulhasson, az önkormányzat 1 millió forint támogatást nyújt a Regionális Tudáshálózatokért Alapítvány számára.

L. B.

A film két vagy négy részre osztott sorozatként készülne el 2023 végére, összesen kétórás lenne. Szarvas Péter polgármester kiemelte, a Wenckheim család fontos szerepet töltött be a megye életében, jó kezdeményezésnek, ötletnek ítéli a filmet. Ha a teljes költségvetés­ nem áll össze a teljes produkció elkészítéséhez, akkor az 1 millió forint támogatásból egy ötperces anyagot forgatnak.

Opauszki Zoltán tanácsnok is hangsúlyozta a városi közgyűlés ülésén, hogy érdemes a témát feldolgozni, több Wenckheim-kastély is található a környékben, Szabadkígyós mellett Gerlán és Pósteleken. A film nem csak arra lesz alkalmas, hogy megismerje a közönség a család történetét, hiszen az identitást szintén erősítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában