koronavírus

2021.11.12. 13:44

A megyei boltokban töretlenül figyelnek a kellő higiéniára

Ugyan nem kötelező a boltokban a maszkviselés, a fokozott fertőtlenítésre és távolságtartásra mindenütt figyelnek. A hírportálunk által megkérdezett áruházláncok és kisboltok egyetértenek abban, hogy a járvány leküzdéséhez a bevásárlás során továbbra is ügyelni kell egymásra.

Nagy Szilvia

Kiss Katalin is használta a fogóeszközt, amikor a Csaba Centerben lévő SPAR-ban vásárolt /Fotó: B. Á./

Fotó: Bencsik_Adam

Maczelka Márk kommunikációs vezető hangsúlyozta, a SPAR jelenleg is megkülönböztetett figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, fertőtlenítő- és tisztítószerekből mindig többet rendelnek, az áruházakban alapos a takarítás. A vevők kérhetnek a biztonsági őrtől maszkot, és ajánlják nekik, hogy használják a bejáratnál kihelyezett fertőtlenítőt a kezük, a bevásárlókocsik, a kosarak áttörlésére. A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál fennmaradtak a padlómatricák, amelyekkel könnyebb a távolságtartás. A válogatható frissáru kiválasztásánál csak a kihelyezett fogóeszközt szabad használni, a leheletvédő plexik egyszerre szolgálják a vevők és az eladók védelmét.

A Lidlnél kiemelték, az áruházlánc is fokozottan figyel a higiéniára, az érintésmentes kézfertőtlenítők, a jelzőmatricák, a védőplexik megalapozzák a biztonságos bevásárlás feltételeit. A boltokban mindennap széles spektrumú fertőtlenítőszert használnak a bevásárlókocsik és a kosarak fogantyúinak, a vevőelválasztóknak, a bankkártyatermináloknak, a billentyűzeteknek, a kasszáknak, a kasszaszalagoknak, a kilincseknek a fertőtlenítésére. A szappanadagolókba erős tisztító és fertőtlenítő hatású készítményt helyeznek, az immunerősítés érdekében pedig a termékkínálatból gyümölcsöt, vitamint biztosítanak alkalmazottaik számára.

Kiss Katalin is használta a fogóeszközt, amikor a Csaba Centerben lévő SPAR-ban vásárolt /Fotó: B. Á./

A Media Markt áruházaiban a jelenleginél nagyobb forgalomra számítanak az év hátralevő időszakában, ezért az egészségügyi óvintézkedésekre is figyelnek. Kiemelték, mindent megtettek annak érdekében, hogy a harmadik hullám idején is biztonságban fogadhassák a vevőiket és foglalkoztassák munkavállalóikat. Az alapvető intézkedéseket (plexifalak, kézfertőtlenítők, távolságtartásra és fertőtlenítésre történő figyelemfelhívás) továbbra is fenntartják. Hangsúlyozták, a nyitvatartásról az aktuális kormányzati intézkedéseknek megfelelően rendelkeznek az egészségügyi biztonságot szem előtt tartva. Az áruházi terekben dolgozó munkatársaik figyelmét újra és újra felhívják a távolságtartásra, emellett kérik tőlük, viseljék a maszkot, csökkentve ezzel a fertőzés átadásának kockázatát.

Szegfű Gábor, Murony polgármestere kifejtette, a helyi élelmiszerüzletben is fokozottan ügyelnek a tisztaságra. A tömeg természetesen a kistelepülés boltjában nem jellemző, de a pultnál a padlón továbbra is jelzik a másfél méteres távolságot, és a kézfertőtlenítés lehetősége is adott. A polgármester elárulta, a vásárlók közül most nem sokan vesznek maszkot, de a bolti eladók mindig használják a védőeszközt. Hozzátette, Muronyban szerencsére jelenleg elenyésző az újabb koronavírusos megbetegedések száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában