vízmű

2021.11.16. 16:40

A csabai diákok is kiveszik részüket a zöldítésből

Három fával lett gazdagabb Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium botanikus kertje. Ezúttal – folytatva a korábbi hagyományokat – az idei 9. és a 10. évfolyamos diákok ültettek el facsemetéket a kollégium udvarán.

V. N.

Fotó: ROBERT KOVACS

Az eseményen Schnider György, az intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Szarvas Péter polgármester beszédében kiemelte, fontosnak tartja, Békéscsabán minden korosztály fogadja el azt a lelki parancsot, hogy érdemes a zöld környezettel foglalkozni, időt áldozni annak szépítésére.

Három fát ültettek el /Fotók: Kovács Róbert/

– Éppen ezért példaértékű a Vízmű diákjainak és pedagógusainak ez a kezdeményezése

– fogalmazott a városvezető.

Mucsi Balázs, Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója kifejtette, az utóbbi években, városi segítséggel megszépült a kollégium környezete.

– Kültéri fitnesz parkot alakítottunk ki, valamint megújult a patinás épületünk homlokzata is. Emellett a megyében először, a Vízműben hoztunk létre egy olyan típusú képzést, ahol valamennyi szakkal kapcsolatban áll egy felsőoktatási intézmény. De a fejlődések ellenére ez az iskola mégis a földön maradt, és ápolja a közvetlen környezetét – hangsúlyozta a főigazgató.

Végül a diákoknak Dina Gábor, szakmai tanár segített az órástobozú-, az araukária fenyő és a japán hóvirágfa elültetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában