Gyula

2021.10.28. 15:57

Továbbra is Kun Miklós vezeti a Várfürdőt

Újabb öt évre Kun Miklóst bízta meg a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatói feladataival csütörtök délelőtti ülésén a gyulai képviselő-testület.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a szakembernek december 1-én jár le a mandátuma, munkájával elégedettek, a felelős gazdálkodás és a sikeres üzletpolitika jellemzi Kun Miklós vezetői tevékenységét. A városvezető szólt arról, hogy az ügyvezető igazgató hosszú távon a Gyulai Várfürdőnél képzeli el a jövőjét.

Minderre azért tért ki, mert Kun Miklós ügyvezető igazgatója a Nemzeti Légiipari Projekt Kft.-nek is. Ezt a tisztséget dr. Görgényi Ernő javaslatára tölti be a szakember, és a két feladat továbbra is összeegyeztethető. Ugyanakkor mivel utóbbi társaság is köztulajdonban áll, a kettős javadalmazás elkerülése érdekében a Gyulai Várfürdőben mindaddig megbízási díj nélkül látja el a feladatait, amíg az említett kettős megbízás fennáll.

Kun Miklós munkájára továbbra is számítanak Gyulán /Fotó: BMH/

A testület idén december 2-tól 2026. december 2-ig bízta meg az ügyvezető igazgatói feladatokkal Kun Miklóst, aki még ezt megelőzően, egy korábbi napirend tárgyalásakor beszámolt a Gyulai Várfürdő idei gazdasági eredményeiről is.

A testület határozott a hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról szóló rendelet módosításáról. A polgármester elmondta, ennek az a lényege, hogy újabb szelektív szigetek megszüntetését kérik helyi lakosok, amit az érintett önkormányzati képviselők is támogatnak. – Ezekkel a hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban nagyon sok panasz érkezik. Amióta a sárga kukákat a rendszerbe állították, azóta főleg egyéb hulladékokat helyeznek el a szigeteken, és nem a rendeltetésüknek megfelelően használják. Ezt a helyzetet folyamatosan igyekszünk rendezni – fogalmazott a polgármester.

A téma egyébként számos hozzászólást és véleményt generált, ami érzékeltette, hogy a téma kiemelten fontos Gyulán is. Korábban lapunkban is foglalkoztunk azzal, hogy a közelben élőknek mennyi kellemetlenséget okoznak a visszásságok. A grémium úgy döntött, hogy az Apor tér 11., a Tomcsányi utca 32, a Pomucz utca 1, a Pomucz tér 1, valamint a Hódi utca-Pósteleki utca sarkán szüntetik meg a szelektív szigetetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában