változások

2021.10.14. 13:37

Tisztújító közgyűlést tartottak a vadászok Békéscsabán

Tisztújító küldöttközgyűlést tartott a megyei vadászkamara és vadászszövetség szerdán délután a szövetség Bajza utcai székházában. A napirendi pontok szerint mindkét szervezetben elsőként a vezetőség és az alapszabályban meghatározott bizottságok beszámolóját fogadták el a vadászok, mely az elmúlt választási ciklusban végzett munkáról szólt.

B. O.

Ezt követően döntöttek a küldöttek arról, hogy kik irányítsák a Békés megyei vadászok munkáját az elkövetkezendő négy esztendőben. A választás eredményeképpen a legtöbb pozícióba újra a korábbi tisztségviselő került, kivéve ott, ahol nem vállalták az újrajelölést: elfoglaltságra, életkorra vagy egyéb indokra hivatkozva. Mint kiderült, összesen öt pozícióban történt ilyen okból változás.

A szavazólapok feltartásával jelezték egyetértésüket a küldöttek /Fotó: Lehoczky Péter/

Mindezek értelmében újra bizalmat szavazott a békési vadásztársadalom az elnök személyének, így Hrabovszki János folytatja a munkát mindkét szervezet élén. A megyei kamaránál a sportvadászok osztályának alelnöke Illin József, a hivatásos vadászok osztályának alelnöke Gál Péter maradt, és a vezetőségi tagok is változatlanok: Détárné Molnár Andrea és Isztin Ferenc. Az etikai bizottság elnökének dr. Földesi Szabolcsot, a felügyelő bizottság elnökének Ságodi Gábort választották a küldöttek. A vadvédelmi, vadgazdálkodási és oktatási bizottság elnöke Farkas László lett, a kynológiai bizottság elnöke pedig Poroszlai Róbert maradt. A sportlövő bizottság elnökének dr. Szabó Zoltánt, a Dianák szakosztálya elnökének pedig Diriczi Rózsát választották.

A tisztújítást követően a Békés Megyei Vadászszövetség elnökhelyettese Illin József, az elnökségi tagok Major Attila, Isztin Ferenc, dr. Dócs János, Balogh Béla, Détárné Molnár Andrea és Ifj. Hrabovszki János lett. Az ellenőrző bizottság elnökeként pedig Ságodi Gábort választották meg a küldöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában