Orosháza

2021.10.11. 17:40

Sikeres életpályája került a dicsőségfalra

A Táncsics Gimnázium Öregdiák Baráti Kör Vinculum Egyesület újabb sikeres életpályát elismerő díjátadót hirdetett.

Cs. I.

Laskovicz Julianna 35 éven át tanított a Táncsicsban /A szerző felvétele/

A középiskola örökös dicsőségfalára Laskovicz Julianna fotója került ki. A díjazott diákjaival, pályatársaival, barátaival, hozzátartozóival hallgatta a méltatásokat, amelyeknek sorát dr. Blahó János igazgató indította el. Sokoldalú személyiségnek, szorgalmas, a tanítványaiért rengeteget dolgozó pedagógusnak nevezte Julikát, akinek nagyon sok, sikeres diákja élte meg megyei, országos szinten a győzelmet, a kiváló versenyeredményt.

Laskovicz Julianna 35 éven át tanított a Táncsicsban /A szerző felvétele/

Dr. Csiki Csaba, volt diákként jellemezte a fiatal, pályakezdő osztályfőnököt. Laskovicz Julianna ugyanis 1975-től tanított a Táncsicsban biológia és kémia szakos tanárként, első osztályából sok tanítványával máig tartja a kapcsolatot. Dr. Dobi Albert (megbecsült rákkutató az Amerikai Egyesült Államokban) internetes videóhíváson jelentkezett be s lepte meg egykori tanárát.

Méltatásában úgy fogalmazott, hogy osztályfőnöke jóvoltából a Táncsicsban, középiskolai biológiát tanult egyetemi szinten a hetvenes években. A középiskola biológia munkaközösségének vezetője, Gabnai Edit részletezte kollégájuknak a nyugdíjba vonulásáig (2010) tartó életpályáját, amire az elkötelezettség és a példamutatás volt jellemező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában