Hajdu Fanni

2021.10.05. 11:28

Örömkönnyekkel ünnepelt az orosházi kishuszár

Az orosházi középiskolás, a 15 éves Hajdu Fanni a kishuszár vágtán aratott győzelmet Nárcisz nevű pónilován. A 14. Nemzeti Vágtának a döntőjében Érsekhalma, Csörög, Kishegyes és Sarkad lovasát utasította maga mögé. A Táncsics gimnázium diákja a siker másnapján már a tanulásra koncentrált, de elárulta, könnyei minden percben kicsodulnak, ha arra a 650 méterre, arra a 1,5 körre gondol, amit magabiztosan megnyert vasárnap a Hősök terén.

Csete Ilona

Budapest, 2021. október 3. Szabó Tünde, az Emberi Erõforrások Minisztériumának sportért felelõs államtitkára és Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója átadja a koszorút a gyõztes Hajdu Fanninak (k) a Kishuszár Vágta döntõje után a 14. Nemzeti Vágtán a Hõsök terén 2021. október 3-án. Balról a harmadik helyezett Friebert Bernadett, jobbról a második helyezett Erdei Anna Dorka. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Az óvodás kislányt édesapja vitte el egy lovardába. Hajdu Fanni az istállóban már tudta, szeretne lovagolni. Édesapja, aki szintén rajongott kisgyermekként a póniversenyekért, versenyző is volt, beavatta a lovaglás rejtelmeibe lányát.

– Az első lovam Ronaldo volt. Jó párost alkottunk, ám a versenyzéstől egy esés miatt nagyon tartottam.

De látva ismerőseim sikereit, 2018-ban, a május elsejei orosházi lóversenyen már én is ott voltam. Majd megvásároltuk Ricsit, az első pónimat, vele eljutottam a Kincsem Parkba, a Nemzeti Vágtára, de nem sikerült belovagolnom a döntőbe 2019-ben, 2020-ban. Miután Vörös Tamara a kishuszár korosztályt kinőtte, kedvence, Nárcisz az enyém lett. Első látásra szerelem a miénk, 2021 január óta lovagolom a 7 éves kancát. Hatszor álltam rajthoz és hatszor győztem vele – sorolta Fanni az előzményeket.

Elmondása szerint komoly és kemény szakmai munka, felkészülés előzte meg a vasárnapi sikert. Fanninak nagy álma volt, hogy kishuszárként ott állhasson a vágtadombon.

A győztes Hajdu Fanni a Kishuszár Vágta döntője után a 14. Nemzeti Vágtán a Hősök terén vette át a díjat /Fotók: Kovács Tamás/MTI/

– Nehéz út vezetett idáig. Nárcisz az előző lovasával már átélte a Nemzeti Vágtán a győzelmi élményt, ez nekem, vele, most adatott meg, ami hatalmas boldogság. Apukám, a családom, a szurkoló csapatom volt mellettem a hét végén.

Ma is könnyes szemmel nézzük végig azt a 47 másodpercet, a döntőt. Fantasztikus volt a részese lenni a Hősök terén ennek a versenynek – mondta Fanni meghatódottan,

felidézve a nagy élményt, ahogy a magyar huszárok felvezetik a lovasokat, ahogy zeng a Klpaka indulótól a tér.

Hajdu Fanni a helyszín veszélyei kapcsán azt is elárulta, az éles kanyarokban sem engedte el lova fejét, kiváló volt közöttük az összhang. Január óta rengeteget fejlődött ló és lovasa. A 2021-es kishuszár vágta döntője nem volt egyszerű, Fanni 10 méter hátrányból startolt el, ám a 47 másodpercbe minden belefért, legfőképpen a győzelme.

Fanni lovai pihenőre térnek

Hajdu Fanni visszatér az iskolapadba. A Táncsics gimnázium elsős diákja egy hét hiányzás után bepótolja a lemaradását. Nárcisz és Ricsi (mindkét ló versenyzett az idei vágtán) ,,lelovagolja,, a versenyt, majd téli pihenőre tér. A póniknak is jár a megérdemelt visszavonulás. Fanni tavasztól készül az újabb versenyévadra. Álma, hogy eljusson Szlovákia rangos lóversenyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában