erasmus+

2021.10.14. 07:23

Litvániai továbbképzésen vettek részt a vésztői pedagógusok

Az Erasmus+ program keretében egy nemzetközi továbbképzésen vett részt a napokban Litvániában a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola négy pedagógusa.

L. B.

Almási Emőke, Mahovics Tamás, Orbán István és Szegediné Kutasi Emma litván, török, olasz és angol szakemberekkel cseréltek tapasztalatokat. A képzéssorozat első állomásán a szociális és érzelmi készségek fejlesztési lehetőségeit vették számba, illetve feltérképezték a gyermekek életkora és viselkedési problémái közötti kapcsolatokat.

A drámai mesemondás technikáit is megismerték a szakemberek.

A projekt keretében 12 drámai műhely jött létre olyan témakörökben, mint az empátia, az érzelmek megfelelő kifejezése, az önállóság, az alkalmazkodóképesség vagy az udvariasság. A pedagógusok a drámai mesemondás technikáit sajátították el, így a jövőben különböző módszereket alkalmazhatnak az osztályokban­, ezzel még színvonalasabbá téve Vésztőn a mindennapi oktatást­.

Orbán István igazgató elmondta: az intézmény kiemelt figyelmet fordít arra, hogy pedagógusai korszerű nemzetközi képzéseken vegyenek részt, fontosnak tartják a folyamatos képzést, fejlődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában