nonprofit

2021.10.06. 11:11

Kiírták a Budapest Bank Békéscsabáért Program őszi pályázatát

Idén tizenkettedik alkalommal támogatja a megyeszékhely és térsége fejlesztéséért dolgozó nonprofit szervezeteket a Budapest Bank Békéscsabáért Program. Ezúttal a szabadidő aktív eltöltését megcélzó, valamint a járványhelyzetből való rehabilitációt segítő programokkal pályázhatnak a civil szervezetek.

Ny. L.

Forrás: Archív/Budapest Bank

A rendelkezésre álló keretösszeg nyolcmillió forint, amelyből ötmilliót a Budapest Bank, hárommilliót Békéscsaba önkormányzata biztosít. Az elnyerhető támogatás összege minimum bruttó százezer, maximum bruttó egymillió forint.

Kovács Anita, a Budapest Bank operációs vezetője hangsúlyozta, békéscsabai szolgáltató központjuk idén ünnepelte 15. születésnapját.

– A kezdetektől törekszünk arra, hogy a legnagyobb helyi, szellemi munkaerő-foglalkoztatóként aktívan tegyünk a város és szűkebb régiójának fejlődéséért, ezúttal egyrészt az aktív szabadidős programok, rendezvények felkarolása által – emelte ki Kovács Anita. – Másrészt azt tapasztaljuk, hogy a tavalyi rendkívüli év után óvatosan indul újra az élet, akár a lakosság, akár a vállalkozások szempontjából. Az idei pályázattal ezt a folyamatot szeretnénk segíteni. Bízva abban, hogy jó ötletek ezúttal is vannak a civil szervezeteknél, talán csak egy kis bátorítás, támogatás kell hozzá. Mi ezt örömmel megadjuk.

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei: Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Kovács Anita. A zsűri további tagjai Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője, valamint Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.

A Budapest Bank Békéscsabáért Program eddig 131 nonprofit szervezet tevékenységét támogatta, összesen 62 millió forint értékben. A program az évek során többek között olyan témákat karolt fel, mint a hagyományőrzés, a közösségépítés, az esélyegyenlőség, a vállalkozói ismeretek.

A pályázati anyagokat elektronikus úton várják a szervezők, legkésőbb 2021. november 15-ig (hétfőig).

A pályázat részletes kiírása ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában