rekonstrukció

2021.10.26. 13:52

Jól halad a belvízberuházás Köröstarcsán

Jó ütemben halad a köröstarcsai belvízelvezető rendszer rekonstrukciójának második üteme.

P. G.

A közel 150 millió forintos beruházás már elérte a nyolcvanszázalékos készültséget – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester. A településvezető elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatás segítségével megvalósuló projektnek köszönhetően évtizedes problémákat orvosolnak a településen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fejlesztés legfőbb célja a belvíz elleni biztonság erősítése. Megtörtént ugyanis, igaz, nem az elmúlt években, hogy a szélsőséges csapadékviszonyok számos bosszúságot és kárt okoztak Tarcsán. A tavaszi hóolvadások idején a még fagyos talaj nem tudta befogadni a nagyobb mennyiségű csapadékot, de például augusztusban is akadtak gondok özönvízszerű esőzés miatt. Ezt orvosolják a most is zajló munkálatokkal, aminek részeként fontos vezérárok is megújult a településen.

Lipcsei Zoltán elmondta, a Róna utcában is történtek javítások

Már befejeződött három utca részleges aszfaltjavítása is a közelmúltban. A célra mintegy 23 millió forintot nyert az önkormányzat. Felmerült, hogy az összeget egyetlen szakaszra fordítsák, de végül az a döntés született, hogy három rosszabb állapotú utca, a Róna, a Bajcsy-Zsilinszky és a Bocskai utcák részleges javítását végzik el, aminek részeként a nagyobb kátyúkat is helyrehozzák.

– Mindezt indokolta, hogy mindhárom utcában több szakasz is rossz állapotban volt, s a megfelelő közlekedés érdekében lépnünk kellett. Emellett a Róna utcában az árokkal is gondok adódtak, így ott mind az út, mind a csapadékvíz-elvezető rendszer megújult – fogalmazott Lipcsei Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában