Békéscsaba

2021.10.05. 13:10

Heteken belül indul a Körös Hotel bontása

Legkésőbb október második felében, a vonatkozó engedély kiadását követően indulnak a bontási munkálatok a volt Körös Hotel épületénél, és a tervek szerint kilencven napig tartanak – ismertették kérdésünkre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

L. B.

Forrás: Lehoczky Péter

Hozzátették: hagyományos és gépi technológiával bontanak, robbantásra nem lesz szükség.

A munkálatok idejére lekerített területet éjjel-nappal őrzik, védik majd. Lezárásokat nem terveznek. Mint fogalmaztak, a műszaki dokumentáció alapján azbeszttel nem kell számolni a munkálatok során, és a bontandó Körös Hotellel egybeépült szomszédos épületet szakszerűen leválasztják.

Tavaly nyáron jelentette be Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, hogy a magyar állam megveszi, majd lebontja az 1970-ben átadott egykori Körös Hotel épületét, amely évtizedek óta üresen áll.

A vásárlást követően a kormány tavasszal biztosította a munkálatokhoz szükséges összeget is. Az akkori határozatban arról ugyancsak írtak: a kormány egyetért azzal, hogy a volt szálloda helyén egy, a város igényeinek megfelelő, közösségi célokat szolgáló és helyi igényeket kielégítő, a centrumba illeszkedő közparkot alakítsanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában