Orosháza/Szeged

2021.10.19. 16:32

Elkötelezetten támogatják a fiatalokat, segítik a régió felemelkedését

A Szegedi Tudományegyetem és a Táncsics gimnázium szakmai programot hirdetett keddre. A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia a felsőfokú továbbtanulást, az egyetemi évekre való felkészülést hivatott támogatni és kiváló lehetőségek sorát biztosítja a hallgatói karrier felépítéséhez. A Junior Akadémia Program Békés megyei indító eseményének adott helyet ezen a napon a Szegedi Tudományegyetem rezidensközpontjaként a Táncsics gimnázium.

Cs. I.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármester kiemelte, a város elkötelezett a tehetségek támogatásában. Ha a fiatalokat segítik, azzal a jövőbe fektetnek – tette hozzá köszöntőjében. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese arról beszélt, hogy az a négyoldalú együttműködési megállapodás aláírásával regionális szintre emelkedik az a kapcsolat, ami a folytatásban is segíti a fiatalokat a dél-alföldi régióban, hogy sikeres egyetemi felvételijük után sikeres életpályát építhessenek.

Mentor-díjat kapott Francziszti László biológia-kémia szakos tanár /A szerző felvétele/

– A régió felemelkedésének alappillére az együttműködésen alapuló oktatás – emelte ki a szónok. Ezt követően aláírásukkal szentesítették a résztvevők (a Szegedi Tudományegyetem, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, Orosháza Város Önkormányzata és a Békéscsabai Tankerületi Központ) a közös támogatói szándékot.

Dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója ezután átadta a regionális képviselői megbízást dr. Blahó Jánosnak, a rezidens központ és az iskola vezetőjének. Elhangzott, a Junior Akadémiai nagy gondot fordít a kiváló felkészítő tanárok munkájának elismerésére. Ezért létrehozta a Junior Akadémia Mentor-díját. Eredményes felkészítő munkájáért Francziszti László biológia-kémia szakos tanár vette át az elismerést. A kiváló tehetségeket is ösztöndíjjal jutalmazzák. Idén Varga Szilárd 11. B. osztályos tanuló részesült az elismerésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában