testületi döntés

2021.10.28. 16:51

Egységesítik a kulturális feladatokat Békésen

Az év első napjával nonprofitként működő gazdasági társaságot alapít a békési önkormányzat a város kulturális, könyvtári, valamint múzeumi feladatainak ellátására Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. néven – döntött csütörtök délelőtti ülésén a városi képviselő-testület.

P. G.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester elmondta, az átszervezést azért lépték meg, hogy megújulva, új lendülettel, egy 21. századi kívánalmainak megfelelő nonprofit kft. vigye tovább az említett feladatokat.

A társaság ügyvezető igazgatójának dr. Pappné Darida Andreát, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ jelenlegi ügyvezetőjét választották. Dr. Pappné Darida Andrea kiemelte, az új, egységes működési struktúra biztosítja a piaci igényekre való gyorsabb reagálás lehetőségét, illetve újabb pályázati lehetőségek is megnyílnak. A polgármester hangsúlyozta, az új kft. minden dolgozót ugyanazokkal a feltételekkel átvesz, amelyek mentén most foglalkoztatják őket. Kálmán Tibor kitért arra, hogy a pandémia nehézségei alatt megtartották az álláshelyeket, és ezt továbbra is prioritásként kezelik.

A testület értékelte a Madzagfalvi Napokat is, amiről Kálmán Tibor elmondta, a komplex program a megye talán legjobb augusztus 20-i rendezvénye volt. Elismerően szólt az intézmény, illetve a segítő civilek, vállalkozók, önkéntesek munkájáról. A visszajelzések alapján ezentúl az augusztus 20-i ünnepkör környéke lesz a Madzagfalvi Napok időpontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában