közlekedés

2021.10.02. 09:47

Bicikliutat építenek Zsadányban

Elkezdődött a bicikliút építése a Béke utcában, két szakaszon is – ismertette Dudás Árpád polgármester, hozzáfűzve, hogy a beruházásra csaknem 120 millió forintot nyert el a község a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

L. B.

Dolgoznak a sportpálya és a Zrínyi utca között /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

Kerékpárutat alakítanak ki egyrészt a sportpálya és a Zrínyi utca, másrészt pedig az óvoda és a Petőfi utca között. Elmondta, hogy az épülő bicikliút miatt több villanyoszlopot kell áthelyezni, ami miatt elképzelhető, hogy a beruházás nem ér véget az eredetileg tervezett határidőre.

Dolgoznak a sportpálya és a Zrínyi utca között /A szerző felvétele/

Dudás Árpád polgármester emlékeztetett, miszerint a Magyar Falu Program keretében is kapott támogatást az önkormányzat kerékpárút létesítésére, 32 millió forintot. A forrásból a Petőfi és a Vörösmarty utcák közötti szakaszt építhetik meg.

Hangsúlyozta, hogy a beruházásoknak köszönhetően jelentősen növelik a közlekedés biztonságát a településen keresztülvezető, leginkább forgalmas út mellett, hiszen, ha a két fejlesztés megvalósul, szinte a Béke utca egész szakaszán lesz bicikliút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában