airbus

2021.10.20. 17:26

Bemutatták a gyulai gyár első legyártott alkatrészét

Az Airbus alkatrészgyára mellett már épül a felületkezelő üzem is. Már állnak a 3100 négyzetméter alapterületű épület tartóoszlopai, látható a szerkezet, amely korrózióvédelmének kivitelezése is folyamatban van – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

P. G.

Mint " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a posztjában kiemelte, szerdán ülésezett az Airbus projektkoordinációs bizottsága a városban. A különböző munkafeladatok felelősei beszámoltak a beruházás aktuális részleteiről, az elvégzett munkákról és az előttünk álló időszak feladatairól.

/Fotók: dr. Görgényi Ernő/Facebook/

A 13 ezer négyzetméter alapterületű alkatrészgyárban jól halad az ipari padló megépítése. Ez önmagában is nagyon komoly beruházás, hiszen ennek a speciális vasbeton szerkezetnek bírnia kell az öttengelyes esztergagépek terhelését.

A polgármester kiemelte,

a helyszíni bejáráson azt érezte, hogy lenyűgöző ez a beruházás, ilyen méretű és ilyen világszínvonalú gyártókapacitás Gyulán még sosem épült.

– A tanácskozás közben meglepő fordulat is történt – fogalmazott a polgármester. A gyulai városháza ovális termében megjelent az Airbus Helicopters Hungary termelési vezetője, illetve a mérnökség vezetője, és bemutatták a gyulai gyár első termékét, az elsőként legyártott alkatrészt – egy mintadarabot –, amely éppen szerdán készült el.

A gyárba már felvett mérnökök egy ideiglenes békéscsabai telephelyen bizonyos gépeket már beüzemeltek, és ezeken készítették el az első mintadarabot. Andreas Stöckle igazgató elmondta, hogy ez a kis alkatrész nagyon nagy lépés a gyulai gyár életében.

– Jövő nyáron ilyen és ehhez hasonló alkatrészeket ezerszámra gyártanak majd a gyulai üzemben

– hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/airbus-ujabb-lepest-tettek-gyulan-a-rosu-utca-kiepitese-fele-4386176/

https://www.beol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ketszaznal-tobb-embernek-ad-majd-munkat-az-airbus-gyulan-3939508/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában