Kötegyán

2021.10.16. 19:00

Állják a veszettség elleni védőoltást

Kutyák és macskák ivartalanítására, az ebek veszettség elleni védőoltására és csippel való ellátására ­kapott egymillió forintot ­Kötegyán önkormányzata a Magyar Falu Program keretében – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

Elmondta: előzetesen felmérték, hogy kik azok, akik ivartalaníttatnák, beoltatnák, csippel látnák el házi kedvencüket ingyenesen a program keretében. Harminc macskát és tizenegy kutyát ivartalanítanak, tizenkilenc ebet oltanak be, tizenhárom kutya kap azonosítót. Az állatokat elviszik Méhkerékre, mivel egy méhkeréki, modern rendelővel rendelkező állatorvossal kötöttek szerződést a feladat elvégzésére. A beavatkozásokat a gazdák jelenlétében végzik.

Kiemelte: ahogy országos szinten, úgy Kötegyánban is problémát okoznak a kóbor ebek. A programmal egyrészt hangsúlyoznák a felelős állattartás fontosságát, másrészt megakadályoznák, hogy a felesleges szaporulat – mind a kutyák, mind a macskák esetében – további gondot jelentsen­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában