Békés

2021.10.23. 08:07

A tét nagy, ne forduljunk vissza

Mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc kit vesz éppen elő, Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát vagy éppen Márki-Zay Péter, a baloldalt akkor is ő vezeti – fogalmazott Békésen megtartott pénteki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott országjáró körútja részeként Dankó Béla országgyűlési képviselő meghívására látogatott a városba, és tartott lakossági fórumot a békési kulturális központban.

P. G.

Mint elmondta, közel másfél millióan írták már alá Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petíciót. – A felével már meglennénk, de ne álljunk meg félúton – tette hozzá. Kifejtette, nem gondolta volna, hogy tizenöt évvel az őszödi beszéd kiszivárgását követően a baloldal vezetőjét még mindig Gyurcsány Ferencnek fogják hívni.

Fotók: Jenei Péter

Úgy fogalmazott, amikor annak idején a baloldali kormány döntési helyzetbe került, valamennyi alkalommal a magyar emberek érdekeivel szemben vagy Brüsszel, vagy a multicégek vagy a bankok oldalára állt. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP-re és az Orbán-kormányra, mint felelős közösségre mindig lehet számítani, amikor ott kell lenni a gáton, amikor meg kell védeni a magyar polgárok érdekeit.

Nyitrai Zsolt három nehéz küzdelmet emelt ki az elmúlt tizenegy évből. Elmondta, 2010-ben a csőd szélére került országot vették át a Gyurcsány-Bajnai kormánytól, és olyan döntéseket kellett hozniuk, amelyek az ország gazdasági megerősítését, gazdasági talpra állítását szolgálták. – Jövőre pedig még a barátinak nem nevezhető nemzetközi intézetek is közel 7 százalékos gazdasági növekedést jósolnak – húzta alá.

– 2015-ben a migrációs válságot, az illegális migrációt kellett kezelni, határozottan kellett lépni, meg kellett védeni Magyarországot, a magyar embereket, Európát. Kerítést építettünk a határokra, ami miatt sok kritikát és támadást kaptunk, de most már az országok nagyobbik része és az Európai Unió vezetői tisztviselői is azt nyilatkozzák, hogy az volt a helyes gyakorlat. Nyitrai Zsolt úgy vélte, a kérdés nem fog lekerülni a napirendről, hiszen az afganisztáni helyzet miatt az illegális migráció erősödni fog.

A politikus harmadik tényezőként a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi, gazdasági, társadalmi válságot említette. Hozzátette, szenvedtünk el sérüléseket, de ha megnézzük a helyzet nemzetközi kezelését, elmondható, hogy jó időben hoztak határozott döntéseket, és ezért más a helyzet például, mint Romániában.

Kitért arra, hogy a Gyurcsány Ferencék alatt közel egymillió munkanélküli volt Magyarországon, és kormányra kerülése után a Fidesz szemléletváltást határozott el, a munkaalapú társadalom mellett döntött, amellett tört lándzsát, hogy segély helyett munkát adjanak az embereknek. – Emellett vállaltuk, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtünk, ami sikerült – folytatta a gondolatot. – A tét nagy, ne forduljunk vissza, hiszen Gyurcsány Ferenccel a múlt kopogtat az ajtókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában