kivitelezések

2021.09.02. 07:05

Vizes fejlesztések valósulnak meg Mezőberényben, több utcát felbontanak

A közelmúltban megkezdődött a szennyvízhálózat rekonstrukciója Mezőberényben – tájékoztatott a helyi képviselő-testület hétfői ülésén Siklósi István polgármester.

P. G.

A városvezetőtől megtudtuk, a kivitelező szakemberei első lépésként bontás nélküli, úgynevezett béleléses technológia alkalmazásával végeznek, illetve végeztek felújítást több utcában. Ezzel a módszerrel többek között a talajvíz befolyásától is óvják a hálózatot.

A Szántó-Kovács János utcán már befejezték a rekonstrukciós feladatokat, a Liget téren és a Bajcsy-Zsilinszky utcában pedig jelenleg is folynak a beruházások. Ezt követően majd még nagyobb volumenben folytatódik a fejlesztés, ami azt is jelenti, hogy több utcát felbontanak, köztük a Luther utcát is.

Siklósi István a beruházás egyik helyszínén /Archív fotó: BMH/

Siklósi István beszámolt egy másik „vizes” fejlesztésről. Az önkormányzat 390 millió forintot nyert a csapadékvíz-elvezető rendszer további korszerűsítésére.

Ebben a projektben a Panoráma étterem mögötti, régi vályogvető gödör felújítása valósulna meg, amely így alkalmassá válik a csapadékvíz megtartására. Mindehhez körülbelül 80 ezer köbméter anyagot mozgatnak meg, és több utca, a Szegfű, Olajfa, Szivárvány, Zöldfa, Fürjes csapadékvíz-problémáit is rendeznék a nagyszabású beruházásnak köszönhetően.

A fejlesztés azért is jelentős, mert egy-egy nagyobb csapadék komoly gondokat okoz az érintett területeken és számos kellemetlenséget az ott lakóknak. A kiviteli tervek készítése folyik, ezt követi a közbeszerzés, majd a beruházás elkezdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában