átadó

2021.09.22. 13:55

Új mentőautóval gazdagodott Szarvas

Egy új mentőautóval gyarapodott a szarvasi mentőállomás, amelynek ünnepélyes átadóját szerdán tartották. Az eseményen kiderült, a mintegy 20 millió forint értékű gépjármű tovább fiatalítja az állomány eszközparkját, illetve növeli a szarvasi és környékbeli lakosság biztonságérzetét.

Vásári Erzsébet

Dankó Béla országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a mentőszolgálat tagjainak a mindennapi munkájukért, ami a pandémia idején különösen felértékelődött, hiszen rengeteget tettek a sikeres védekezésért. Tevékenységükhöz azonban korszerű eszközállományra van szükségük, ezért még 2010-ben arról döntött a kormány, hogy plusz forrásokat biztosít a mentőállomások számára. Azóta az országosan 1000 új mentőautó átadásával öt évnél fiatalabb lett a járműpark.

Volt ezentúl 107 épület korszerűsítés, 34 új állomás épült, illetve 15 mentési pontot alakítottak ki az utóbbi időben, amely sorozat tovább folytatódik. Végül hangsúlyozta, a szarvasi állomás a körzetben található másik kettővel (mezőberényi és gyomaendrődi) együtt biztonságot nyújt a lakosságnak, munkájuk pedig így is állandó, hogy három helyről látják el, hiszen naponta átlagosan 10-12 esethez kell kivonulniuk.

Babák Mihály, Dankó Béla és Dr. Csató Gábor /A szerző felvétele/

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, örömmel érkezett Szarvasra egy új mentőautó átadására. Utóbbiról elmondta, a jármű önmagában semmit nem érne a bajtársai elhivatottsága és felkészültsége nélkül, amiért büszkeségét és háláját fejezte ki. Hozzátette, a mostani átadásával immár három év körülire csökkent a szarvasi állomás járműveinek átlagéletkora, ami a dolgozók és betegek kényelmét és biztonságát is szolgálja. Végül elárulta, tavasszal elindulhat a szarvasi egységnél is az a KEHOP-os energetikai felújítás, ami a szolgálatban lévő kollégák komfortját növeli.

/Fotó: Jenei Péter/

Babák Mihály polgármester elmondt, nagy öröm a szarvasiak számára az új mentőautó, hiszen biztonságérzetüket növeli. Hangsúlyozta, mindannyian rendkívül hálásak a helyi állománynak, mert bármilyen veszélyhelyzetről van szó, mindig számíthatnak rájuk. A riasztásokon túl pedig rendezvényeiken is jelen vannak, ahol szintén egészségükre ügyelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában