Békéscsaba

2021.09.01. 14:17

Több százan kezdték meg a tanévet a Keményben

Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumában, szerdán reggel.

B. O.

– A Békéscsabai Szakképzési Centrumban 924 technikusi és 194 szakképzési oktatásban részt vevő diák kezdi meg a tanévet a kilencedik évfolyamon. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évhez képest 30 fővel nőtt az itt kezdő új tanulók száma. Összesen 5300 középiskolai, illetve 700 fő feletti felnőttoktatásban résztvevő tanulóval kezdi meg ezt a tanévet a centrum – részletezte Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője.

Hozzátette, a Kemény iskola közel négyszáz tanulóval kezd, akik közül 76-an kilencedikesek, és akik már az új technikusi képzésben vesznek részt, tehát ötödik év végén szereznek technikusi végzettséget és érettségit.

Malatyinszki Péter köszöntötte a diákokat /Fotó: Busi Ottó/

A politikust követően Malatyinszki Péter, a technikum igazgatója köszöntötte az iskola új diákjait az intézmény tornatermében. Úgy fogalmazott, a Kemény Gábor Technikuma kiválóan felkészült oktatókkal várja a diákokat és soha, ekkora mennyiségű fejlesztésre szánt összeg nem érkezett a szakképzésbe. – Minden szakképzésben tanuló diák ösztöndíjat kap, a duális képzésben pedig felmenő rendszerben akár munkaszerződés keretében, tízezreket kereshetnek a tanulóink – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában