mintaprogram

2021.09.21. 09:00

Száznál több közmunkás dolgozik Zsadányban

Több mint százan dolgoznak jelenleg a közfoglalkoztatási projektek keretében az önkormányzat kötelékében, egyrészt a Start munkamintaprogram, másrészt a hagyományos részeként – ismertette Dudás Árpád polgármester.

L. B.

Mivel az elmúlt időszakban többen elhelyezkedtek a versenyszférában, vannak szabad álláshelyek is, amiket igyekeznek feltölteni.

Folynak a betakarítások, most paradicsom és uborka kerül a konyhára. Hiába öntöztek, a szárazság miatt burgonyából kevesebb termést várnak. A zöldségek termesztése során is szükség lenne az öntözési lehetőségek bővítésére, ugyanis, mint megjegyezte, júniusban 12, júliusban 16, augusztusban – de akkor is csak 20-a után – mindössze 24 milliméter eső esett.

Közben folyamatosan kaszálnak és irtják a parlagfüvet, kül- és belterületeken szemetet szednek a közfoglalkoztatottak, valamint elvégzik az adódó javítási, karbantartási munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában