Méhkerék

2021.09.08. 19:00

Saját törzshelyet kértek a fiatalok

Fiatalokkal egyeztetett a hivatalban Tát Margit polgármester. Elmondta: a találkozónak volt előzménye, hiszen korábban a csapat többségével közösen jártak Bordányban.

L. B.

A Csongrád-Csanád megyei településen arról gyűjtöttek információkat és tapasztalatokat, hogy náluk miként működik az ifjúsági önkormányzat, az ifjúsági információs pont, milyen lehetőségeket és szolgáltatásokat biztosítanak a fiataloknak, és hogyan tudnak együttműködni velük.

– A Bordányban látottak és az eddig összegyűlt igények alapján mi is elindultunk – folytatta Tát Margit. A polgármester hozzáfűzte: a fiatalok egyértelmű igénye, hogy legyen egy fix helyük, amit akkor és úgy használhatnak, ahogy ők akarnak. Az is kiderült, hogy a 12 év feletti korosztállyal számolhatnak, amikor a méhkeréki ifjúságról beszélnek, értékelve azt is, hogy a 16–18 év felettiek igényei eltérhetnek.

A fiatalok jelezték, hogy törzshelyként a régi takarékszövetkezet épületét és a művelődési ház kistermét használnák. A helyiségeket főleg saját maguk dekorálnák, szerelnék fel és működtetnék, minimális felnőtt segítséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában