streetfighter nap

2021.09.26. 11:28

Motoros gumifüstben úszott Mezőberény

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a Streetfighter Napot szombaton Mezőberényben, a már megszokott helyszínen, a Liget előtti úton. A látványos programra Mókustól Podani Milánig ezúttal is eljöttek a stuntrider társadalom kiválóságai, hogy nyaktörő, remek motoros mutatványokkal szórakoztassák a nézőket.

Papp Gábor

20210925 Mezőberény Streetfighter nap a liget előtti úton Mezőberényben Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotós: Imre Gyorgy

A már korábbról ismert nagy nevek mellett több tehetséges fiatal is fellépett, bemutatkozott szombaton a Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület és a Bátszi Motor szervezésében megtartott Streetfighter Napon – nyilatkozta Szikora András.

A rendező egyesület elnöke elmondta, az új generáció tagjai kifejezetten ügyesek, olyan dolgokat láttak tőlük, amitől leesett az álluk.

Mint megtudtuk, természetesen a teljesség igénye nélkül nem hiányozhattak programról az olyan kiválóságok sem, mint Mókus, Podani Milán, Hidi Miki, Kötél Pityu, Végh Tomi „Tompika”, ahogy láthatták a nézők Borbély Kornélt és Dér Gabit, de Citrom is visszatért Berénybe erre a hétvégi napra.

Alig néhányan maradtak csak igazoltan távol, például a kezdetektől a Streetfighter Nap hangjának számító Hadnagy Józsi, aki halaszthatatlan munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott most Mezőberénybe jönni. Átmeneti helyettese, a szintén stuntrider Szabó Ákos – aki nem mellesleg a Safety-Hungary vezető instruktora is – remekül helytáll, kiválóan kommentálta az eseményeket.

A stuntriderek egyébként úgy tekintenek a mezőberényi eseményre, mint egyfajta kiváló hangulatú és szervezésű évadzáróra, ezért is igyekszik mindenki eljutni a közép-békési városba.

A Motorosok Baráti Köre Mezőberény Egyesület jövőre lesz 20 éves, aminek jegyében már a szombati programot is a családok és a baleset-megelőzés jegyében is hívták életre, hiszen a két évtized alatt már sokak gyermekei és unokái szintén elkezdtek motorozni.

A napot színesítette egy imitált baleset, amelynek részeként Podani Milán „ütközött” egy autóssal. A Magyar Mentőmotor Alapítvány bemutatta, hogy miként kell egy sérültet ellátni, mit kell tenni, mik a teendők, ha balesetet észlelnek. A Mezőberényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai pedig azt szimulálták, hogyan kell kiszabadítani egy sérültet az autóból.

A nézők láthattak egy kamionos bevonulást, és volt vezetéstechnikai, illetve dragster motoros bemutató is. A szervezők emellett véradást is rendeztek, hogy segítsenek azokon, akiknek vérre van szükségük.

Idén a pandémia miatt koncerteket nem szerveztek, hanem egy zárt- és szűk körű díjkiosztó ünnepséget hívtak életre, amelyen megköszönték a fellépőknek, hogy eljöttek a programra.

Szikora András kérdésünkre elmondta, szeretnék egy év múlva is megtartani a Streetfighter Napot, vannak terveik a jövőre nézve. – Természetesen nem tudjuk, hogy a koronavírus-járvány miként befolyásolja az életet, de azon leszünk, hogy 2022-ben a megszokott csapattal, már nagy nézőközönség előtt tarthassuk meg a rendezvényt – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában