öröm

2021.09.16. 11:14

Megszülettek az első kevermesi hármas ikrek

Három kislánynak adott életet egy kevermesi édesanya Szegeden. A hármas ikrek szeptember 7-én, kedden születtek – értesült hírportálunk. Megkerestük a Szegedi ­Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intézetvezetőjét, dr. ­Németh Gábor professzort, aki elmondta, hogy a három leány kora újszülött, szeptember 7-én reggel 8.46, 8.47 és 8.48 perckor születtek, a terhesség 33. hetében. A boldog anyuka örömmel válaszolt kérdéseinkre.

Csete Ilona

A kislányok császármetszéssel jöttek világra, 1930, 1980 és 1600 gramm súllyal. Az édesanya és az újszülöttek a körülményekhez képest jól vannak. Az újszülöttek a területileg illetékes gyulai kórház koraszülöttosztályára kerültek – tájékoztatták hírportálunkat a klinikán.

Megtudtuk, hogy a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány autója hozott két babát, a szegedi koraszülötteket szállító mentő pedig a harmadik kislánnyal érkezett Gyulára még pénteken. Állapotuk stabil, szépen gyarapodnak. Édesanyjuk mellettük van. Mindannyian tanulják az anyatejes táplálást.

A világhálón is értesülhetett a nyilvánosság arról, hogy Barbara, Brigitta és Boglárka jól van – ezt a kevermesi családfő, a boldog apuka tette ki közösségi oldalára. Borbás Miklós hírportálunknak is mesélt az elmúlt napok történéseiről: például arról, hogy a kislányok születésének a híre éppen Németországban érte. Kamionozik, de igyekezett haza, így csütörtökön már láthatta családját Szegeden.

Vörös Bernadett és kislányai napról napra erősödnek. Ha a babák elérik a 2300 gramm súlyt, mehetnek haza /Fotók: BMH/

Az édesanya, Vörös Bernadett­ pedig készségesen válaszolt kérdéseinkre. Elárulta­, a Kaáli Inté­zetben, az első próbálkozásukra megtörtént a csoda. ­Három baba fejlődött a pocakjában, igaz, sokáig nem tudták, ­vajon kislányok vagy kisfiúk.

– Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy végre úgy lehetünk egy nagy család, hogy három kisgyermek érkezéséért izgulhatunk. Az elmúlt hónapok gond nélkül zajlottak – sorolta a fiatal anyuka, aki párja mellett, annak kevermesi vállalkozásában dolgozott. Elárulta, a babavárás időszakát is jól viselte, még az aratás idején ő is kinn segített a földeken férjének pilótaként. A 29. héten kellett befeküdnie a klinikára. A tétlenséget nehezen szokta meg, de elfogadta, hogy a kislányok egészsége, fejlődése a tét.

– Szeptember 7-én, kedden reggel teljesen váratlanul elfolyt a magzatvíz. Annyi időm volt, hogy hívtam a férjemet, hogy szülök. A hírt Németországban fogadta… De ma már mindannyian várjuk azt a napot, amikor hazatérhetünk a kevermesi otthonunkba. Én a kislányok mellett vagyok Gyulán. Egy napom úgy telik, hogy reggel 5 órakor próbálkozunk az első etetéssel. Majd fél 9-kor ismét találkozom velük, úgynevezett kenguruztatást végzünk, szeretgetem, dajkálom őket. Fantasztikus érzés – mesélte, hangjából áradó édesanyai szeretettel. Azt nevetve tette hozzá, már most nincs semmi másra ideje, csak a kislányokkal való foglalatosságra. De a lényeg: mindenki egészséges. Az anyuka is erősödik, a lányok gyarapodnak. Az a cél, mindhárom gyermek elérje a 2300 grammos súlyt. Akkor hazamehetnek.

Nagyon várják a hazatérést

Kevermesen nagyon gyorsan elterjedt a hír, hogy hármas ikrek születtek. Ilyen még nem volt a település történetében, vagyis nem emlékeznek ilyen családi, jeles eseményre a helyiek. Az anyuka úgy érzi, jól elboldogul majd az otthoni feladatokkal.

– Kemény vagyok. Megtanulok mindent – mondta nevetve. Lányait órákig képes nézegetni, figyelni. Megállapította, hogy Brigike állandóan mosolyog. Bogika is nagyon cuki, néha van hangja. Barbika a legkisebb. Olyankor, amikor felsír, majd anyukája hangját meghallja, azonnal elhallgat, s kíváncsian nyitogatja a szemeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában