verseny

2021.09.20. 17:39

Királyt vagy királynőt választanak a Csabai Kolbászfesztiválon

Ne edd meg az összes kolbászt a kamrából! Hozd el inkább a szárazkolbászversenyre, megéri! – ez a mottója az idei Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyének. A minap jelentették be, hogy megtartják az immáron 25. fesztivált október 29-31. között, és a CsabaPark ad otthont a rendezvénynek.

Ny. L.

A szervezők egyből beerősítettek, és meghirdették az egyik legrangosabb programot. A szárazkolbászverseny zsűrizését október 30-án, szombaton 11 órakor tartják a Mokry Sámuel nagysátorban, értékes nyeremények találnak majd gazdára. A versenydarabokat október 26–28. között a Csabai Rendezvénypajtában (Békéscsaba, Gyulai út 65/1. szám alatt) várják. Aki nyer, az egy évig a fesztivál kolbászkirálya vagy -királynője lesz. Tavaly Uhrin Mihály, előtte Juhászné Varga Borbála győzött.

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, a fesztivál teljes programját jövő héten hozzák nyilvánosságra. Az online jegyvásárlási felület október 15-től lesz elérhető.

A szárazkolbászversenyt tavaly a Békésen született, Kamuthoz és Telekgerendáshoz ezer szállal kötődő Uhrin Mihály nyerte dorkájával, vagyis sertésvakbélbe töltött kolbászával. Így ő jelenleg a kolbászkirály, és meg is akarja védeni a címét.

– Tizenöt dorkám áll versenyre készen – hangsúlyozta.

– A súlyuk a kétkilóstól eléri a hétkilósat. Emellett kuláréba töltött vastagkolbászokkal is nevezek.

Két éve kolbászkirálynője volt a fesztiválnak a békéscsabai Juhászné Varga Borbála személyében. Férjével közösen készítik a kolbászt, de azt a ,,sorozatot”, amiből már csak a versenydarab maradt meg, ő fűszerezte, egy kicsit csípősebbre a szokásosnál.

– Idén is versenybe szállok – hangsúlyozta Borbála –, szeretnék példát mutatni azzal, hogy mi, lányok, asszonyok sok mindent ellestünk a férfiaktól a kolbászkészítés terén, és akár még jobban is csináljuk. Biztatom minden nőtársamat, hogy nevezzen, hátha lehet újra kolbászkirálynője a fesztiválnak. Ha azonban a férjeink közül nyer valaki, az is a családban marad.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lesz-kolbaszfesztival-csaban-de-gyuroversenyek-nelkul-4307864/

 

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dorkaval-lett-kolbaszkiraly-uhrin-mihaly-3438082/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában