Sárgarigók vonulása

2021.09.17. 12:45

Katonák foglalják el a csabai repülőteret

Haditornát rendeznek szeptember utolsó péntekén, majd ezt követően járőrversenyt tartanak a csabai repülőtéren, valamint annak körzetében, október első hétvégéjén – jelentették be a Magyar Honvédség (MH) képviselői pénteken az AB-Expo konferenciatermében.

B. O.

A tájékoztatón Braun Tibor őrnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 14. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője elmondta, szeptember 24-én pénteken rendezi meg a 20. Honvédelmi Haditorna Versenyt a csabai reptéren. – A megmérettetésen iskolások vesznek részt, a cél pedig, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek a honvédelem ügyéhez – fejtette ki.

Egy héttel később, október első három napján pedig „Sárgarigók vonulása” megnevezéssel, országos és nemzetközi szintű járőrversenyt rendez a MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalja a békéscsabai reptéren és Pósteleken. Lipták József alezredes, a zászlóalj parancsnoka kiemelte, a rendezvényen jellemzően tartalékos, fegyveres katonák vesznek majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában