főzőverseny

2021.09.11. 21:00

Káposztás ételek készültek Körösnagyharsányban

Húsznál is több csapat vett részt a főzőversenyen, de voltak olyan gárdák, amelyek a megmérettetésen kívül kavargatták a bográcsokban készülő káposztás ételeket – többek között toros káposztát, töltött káposztát, lecsós káposztát – szombaton a körösnagyharsányi káposztafesztiválon.

L.B.

A közösségépítést szolgálta a rendezvény /Fotó: L. P./

Fotó: LP6DMK2

Az első helyet egy, az anyaország határain túlról érkező egylet, a másodikat egy körösszegapáti, a harmadikat pedig egy helyi szerezte meg a zsűri döntése alapján.

Győri Zoltán polgármester elmondta, a közösségépítést szolgálta most is a komoly, csaknem két évtizedes hagyományokra visszatekintő rendezvény. Többféle programmal készültek, így a kicsik és a nagyok egyaránt megtalálhatták számításaikat. A szomszédos településekről is sokan érkeztek.

A közösségépítést szolgálta a rendezvény /Fotó: L. P./

Köszöntő beszédében dr. Kovács József országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a káposzta termesztése jelentős tradíciókkal bír a faluban, amire a jövőben is lehet építeni. Beszélt arról, hogy szeretnék, ha állandó határátkelőhely nyílna Körösnagyharsány és a romániai Körösszeg között, hiszen azzal megszűnne Körösnagyharsány zsáktelepülés jellege. Azért dolgoznak, hogy felpezsdítsék az életet az északkelet-békési faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában