MEDGYESEGYHÁZA

2021.09.17. 11:00

Július óta a hivatalnál gyűjtik össze az étolajat

Július óta a polgármesteri hivatal udvarán lévő két gyűjtőkukába helyezhetik el a használt háztartási étolajat, kókuszolajat, pálmaolajat a medgyesegyháziak.

N. Sz.

Alagi Csaba, az önkormányzat műszaki ügyintézője a „CseppetSem!” Program kapcsán elmondta, egyetlen liter használt sütőolaj 1 millió liter ivóvizet képes beszennyezni.

A használt sütőolaj a környezetbe jutva súlyos szennyezéseket idéz elő: a csatornahálózatban dugulást okozhat, táplálhatja az élősködőket és a patkányokat, leterheli a szennyvíztisztítókat. A szelektív gyűjtési rendszer mentesíti a csatornahálózatot és a tisztítókat, csökkentve az önkormányzatok üzemeltetésre fordított kiadásait is. Kraller József polgármester hozzátette, a helyiek egyre környezettudatosabbak. Az összegyűjtött olaj 100 százalékban újrahasznosul: biodízel-alapanyag készül belőle. A hivatal udvarán lévő gyűjtőedényeket nyitvatartási időben, a hátsó bejárat felől lehet megközelíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában