tűzoltóság

2021.09.22. 14:15

Jó ütemben halad a munka, az új év elejére elkészülhet az orosházi laktanya

Az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén épült több ütemben. Eddig csupán kisebb állagmegóvási felújításokat végeztek rajta, így az épület kora és az amortizációja miatt szükségessé vált annak teljes körű felújítása. Központi költségvetési forrásból 831 millió forint ráfordítással hónapok óta zajlanak a munkák a helyi védettséget élvező épületen.

Cs. I.

Az ingatlan teljes körű felújítása során a falakat hőszigetelik, a nyílászárókat kicserélik, a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszer megújul, ugyanígy a legénységi rész, a szertár és az irodák is. A korszerű és a kor színvonalának megfelelő laktanya felújításával a kivitelező 2022 februárjára végez – ez derült ki a helyszínen, ahol a sajtó jelenlétében egyeztetett az építésvezető, Bakos Imre és Németh László parancsnokhelyettes.

– A főépületben, valamint a melléképületekben a festés zajlik, a tetőtérben az elektromos és a gépészeti szereléseket végezzük. A kicserélt nyílászárók beépítettsége 95 százalékos. A torony is látványosan megújul

– mutatott az épületrészre Bakos Imre.

Németh László és Bakos Imre a napi aktualitásokról egyeztettek /A szerző felvételei/

Azt már Németh Lászlótól tudtuk meg, hogy míg hajdan a tűztoronyból észlelték és jelezték a keletkezett tüzek helyszíneit, mára más funkciót kapott a figyelőtorony. Raktárak vannak benne, kiválóan alkalmas tömlőszárításra is. A tetején pedig antennákat helyeznek el. A beruházás során az épület tetőzetére napelemek kerülnek.

Emellett bővítették is az ingatlant (a laktanya tetejét egy méterrel megemelték), így a beépíthetővé vált tetőtérben kap majd helyet az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség. A forrásból speciális eszközöket, például riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is biztosítanak.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-mint-nyolcszaz-milliobol-ujitjak-fel-a-tuzoltok-laktanyajat-3692887/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában