programsorozat

2021.09.17. 21:00

Fókuszba helyezték az egészséget Szarvason

Elkezdődött Szarvason az Európai Mobilitási Hét programsorozata – számolt be Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője.

V. E.

Elárulta, a sorozat első eleme Bringás vért az életért címmel a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetével közös véradása volt, amire a járási hivatalba várták a kerékpárral vagy gyalog érkező véradókat.

Pénteken reggel bringás reggelire várják a Fő téren azokat, akik autó helyett kerékpárral vagy sétálva indulnak aznap a munkahelyükre. A reggeli és meleg tea kiosztása után kerékpáros-oktatás és bebiciklizés következik a településen diákok részére. Keretében a Benka Gyula általános iskola tanulói, valamint a Pazsa kerékpárüzlet és szervizhez érkezők a szabályos és biztonságos kerékpározás elméleti, illetve gyakorlati tudnivalóit, kerékpárjavítási ismereteket sajátíthatnak el.

Szombatra kerékpártúrát szerveznek, vasárnap pedig Autómentes Nap lesz, és immár hagyományként elindul a III. Körös-körül a Körös Körül Futófesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában