FÜZESGYARMAT

2021.09.07. 21:00

Félszáz helyi diákot támogatott az alapítvány

Kiosztották a napokban a Zs. Nagy Lajos Hunor Emlékalapítvány pályázati díjait Füzesgyarmaton.

B. O.

A közművelődési központ épületében megemlékező istentiszteletet tartottak, majd a megjelentek átmentek a temetőbe, ahol elhelyezték az emlékezés virágait az emlékalapítvány névadójának sírján. Mint Balázsi László kuratóriumi elnöktől megtudtuk, ebben az évben több mint 1,6 millió forintot adományoztak közel félszáz diáknak. A 17 egyetemista és 30 középiskolás fejenként 25–45 ezer forintot kapott iskolakezdésre, tanulmányi eredményétől, és anyagi helyzetétől függően.

– A városunk legrégibb alapítványáról van szó, mely két év múlva lesz 30 éves, és amelyet egy döbbenetes tragédia, az érettségi előtt álló, alig 20 esztendős Zs. Nagy Lajos Hunor, közúti közlekedési balesetben elveszített gyermek emlékére hozott létre a család – részletezte Balázsi László. Hozzátette, a kiosztott összeg az alapítvány névadójának testvére, Zs. Nagy Sándor közel 1 milliós hozzájárulásából, és az önkormányzat 200 ezer forintos támogatásából tevődött össze. – Ehhez járult egy 500 ezer forintos nemes adomány, Földi Károly vállalkozó részéről, aki 14 éves koráig Füzesgyarmaton élt – árulta el Balázsi László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában