Békéscsaba

2021.09.25. 19:03

Égig értek a palánták: gyerekeket emeltek a magasba

Csaknem kétszáz gyermeket emeltek a magasba a szüleik és a nagyszüleik szombaton, pontban 11 órakor a CsabaParkban.

L. B.

20210925 Békéscsaba Gyerekek a magasban akció a Csaba parkaban Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Békéscsabán is csatlakoztak – mintegy negyven másik, az anyaország határain inneni és túli településhez hasonlóan – ahhoz a kezdeményezéshez, amit a Családbarát Magyarország, valamint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívott életre.

Csaknem kétszáz gyermeket emeltek magasba a CsabaParkban /Fotók: Imre György/

A mozgalom békéscsabai képviselője, Herczegné Számel Annamária elmondta, hogy a békési megyeszékhelyen a 198 magasba emelt gyermekkel vélhetően rekordot döntöttek. Az először 2018-ban életre hívott kezdeményezéssel az a cél, hogy megmutassák: a gyermek örök érték, az élet legnagyobb adománya, és hogy kiállnak a család fontossága mellett.

A kisgyermekes családokat emellett számos programmal várták a CsabaParkba. Volt többek között léggömbhajtogatás, arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, a kicsik népi játszóházban szórakozhattak és logikai játékokat oldhattak meg, festhettek kézzel és ecsettel egyaránt, egy mini KRESZ-pályán motorozhattak, de koncerten is énekelhettek, ugrálhattak, táncolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában