katasztrófavédelem

2021.09.25. 12:43

Békés megyei aranyak is születtek Kaposváron

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg szeptember 23-án az idei év első pontszerző bajnokságát, a BM OKF Országos Atlétika Bajnokságot.

beol.hu

A versenynek immáron tizenegyedik alkalommal Kaposvár adott helyszínt, ahol tizenkilenc csapat csaknem kétszázötven versenyzője várta, hogy eldördüljön a startpisztoly – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A rendezvényt Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy Kaposvár igazi sportünnepnek adhat újra otthont.

Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu

A Kaposvár Aréna Sportközpontban az ország legjobbjai az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. Az atlétikai versenyszámok az indulók részéről komoly erőfeszítést és kitartást igényeltek, ezekből a mai napon sem volt hiány. Valamennyi versenyző derekasan küzdött minden egyes másodpercért és minden egyes centiméterért, hogy értékes pontokkal térhessen haza.

A sportrendezvényen Békés megyét nyolcan képviselték. A különböző versenyszámokban, valamint csoportokban sikerült négy aranyérmet is elhozniuk.

Szabó Tünde, tűzoltó hadnagy 100 méteres síkfutásban és távolugrásban szerzett aranyérmet, Szebegyinszki Richárd, tűzoltó őrmester súlylökésben lett az első, Komáromi Richárd, tűzoltó őrmester pedig 400 méteres síkfutásban diadalmaskodott.

A versenyen szép eredményt ért el Nógrádiné Kora Szilvia tű. fhdgy., Kovács Krisztina és Urbán Sándor tű. őrmester is.

Ambrus József tű. hdgy. csapatvezető kiemelte, hogy külön dicséretet érdemel a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába újonnan felszerelt tűzoltók lelkesedése és helytállása (Szebegyinszki Richárd tű.őrm., Komáromi Richárd tű.őrm., Pápai Patrik tű. őrm., Makhajda Bence tű. őrm.). Bebizonyították, hogy jó döntés volt a szervezetbe és csapatba való felvételük, mivel egyenruhában és sportfelszerelésben egyaránt jól helytállnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában