Magyar Falu Program

2021.09.22. 07:01

Aszfaltút épül az újszalontai temetőhöz

Több mint 17 millió forintos támogatást nyert el a közelmúltban a Magyar Falu Program keretében az újszalontai önkormányzat – ismertette Jova Tibor polgármester. Elmondta, hogy a forrásból a köztemetőhöz vezető Hunyadi utcában várhatók munkálatok: utat építenek. A tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be a fejlesztés, eddig a tervezés kezdődött meg.

L. B.

A helyszínen mutatta, hogy jelenleg 40x40 centiméteres járdalapokból kialakított úton közelíthető meg a helyi sírkert. Ezeket felszedik, és a helyükön rendes útalap készül, majd aszfaltoznak. Most 200 méteren és 3,5 méter szélességben valósulhat meg a beruházás. A további 200 méteres szakaszra szintén pályázatot nyújtanak be, vagy a Magyar Falu Program vagy az európai uniós TOP Plusz keretében.

Jova Tibor polgármester ismertette a beruházást /A szerző felvétele/

Jova Tibor hangsúlyozta, hogy egy rendkívül fontos, a mindennapokat segítő beruházás jöhet létre Békés megye legkisebb településén. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak könnyebben, hanem biztonságosabban lesz megközelíthető a sírkert. Hozzátette, hogy a jelenlegi állapotok nem igazán méltóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában