Schmittinger Anikó

2021.09.10. 12:31

Arany lélek-díjat kapott az orosházi tanár

Budapesten, az országos evangélikus tanévnyitó konferencián kapta meg Schmittinger Anikó, orosházi pedagógus, az Arany lélek díjat. Annak a dolgozónak jár ez az elismerés, akinek kiemelkedő a gyerekek iránt tanúsított szeretete, gondoskodása és segítségnyújtása. S aki rendkívüli módon hozzájárult a gyerekek kiegyensúlyozottságához, boldogságához és jólétéhez.

Csete Ilona

Az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet által alapított Arany lélek díjra javasolt pedagógus, az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanára, Schmittinger Anikó megérdemelten vette át az elismerést. A középiskolai angol nyelv és irodalom szakos tanár jelenleg a 9/6 (hat évfolyamos) gimnáziumi osztály osztályfőnöke.

A pedagógus nyitott minden új kezdeményezésre /Fotó: BMH/

Szaktanárként módszertani gazdagság, alapos felkészülés, humánus bánásmód jellemzi, munkájának magas színvonalát sok sikeres nyelvvizsgát szerzett és emelt szintű érettségit tett diákja dicséri. Osztályfőnöki tevékenysége kimagasló. Hihetetlen kreativitás jellemzi, rendszeresen szervez olyan közös programokat, ahol a cél a tartalmasan eltöltött idő, az öröm megélése, egymás jobb megismerése és megértése – ezáltal igazán erős közösségeket képes formálni.

Segíti osztályát az ízléses, kulturált, a diákok számára inspiráló tantermi környezet kialakításában, hogy az iskolában töltött idő alatt jól érezhessék magukat. Nagy odafigyelést tanúsít minden egyes diák iránt, jól ismeri tanítványait. Két évvel ezelőtt, amikor az osztálya konfirmált, ő maga is beállt közéjük. Tanítványai mellett ő maga is tanítvánnyá vált.

Az elmúlt két tanévben több, egészen új feladatot is vállalt, új ötleteket valósított meg, és mindben bizonyította az eddig is megismert kreativitását, a pedagógushivatás iránti elkötelezettségét és keresztény küldetéstudatát. Óriási lendülettel fogja össze a kis és a nagy diákokat, ötleteket ad nekik, bátorítja próbálkozásaikat, segít a sikerélmény megszerzésében. És mindeközben minden munkáját keresztény türelem, szeretet és állandó derű jellemzi. A fiatalok szívesen fordulnak hozzá kérdéseikkel, problémájukkal, de ő maga is észreveszi, hol van szükség a segítségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában