kiadvány

2021.09.05. 18:20

Albumba zárták az értékeket Gyulán

Megjelent a Hunga­rikumok, Békés megyei és települési értékek albuma – Tudásbővítő, ismeretátadó és motivációs értékalbum fiataloknak című kiadvány a közelmúltban – jelentette be Kónya István, Gyula alpolgármestere, a Gyulai Települési Értéktár Bizottság elnöke.

P. G.

Mint megtudtuk, a kötet a gyulai értékeket járja körül Fodor György szerkesztésében és Bagyinszki Zoltán fotóival. A kiadvány harminc plusz öt értéket vonultat fel. Körüljárja a helyi értéktárba már bekerült 30 különlegességet és azt az öt értéket is, amelyeket szeptemberi ülésén vesz majd fel az értéktárba a grémium. Kónya István kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatalokat is megismertessék ezekkel a városra jellemző érdekességekkel.

Kiss József, a pályázó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület (GYIE) elnöke elmondta, a kiadvány ezer példányban jelent meg, és azzal tudatosan a középiskolásokat , valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjait célozzák meg. A szakember emlékeztetett arra, hogy az album egy Hungarikum pályázat eredményeként, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával született meg.

A projekt részeként több olyan programot is szerveztek, amelyekkel tudatosan, a már említett fiatal korosztályt szólították meg, egyebek mellett különleges kiállítás és faültetés is színesítette a projektet. Az eseményekkel több mint ezer tanulót értek el a városban. Fodor György kiemelte, diákok számára is érthető nyelven igyekeznek közelebb vinni a fiatalokkal az ismeretanyagokat. Bagyinszki Zoltán az anyag gyűjtésével kapcsolat­ban osztott meg részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában