íjászverseny/galériával

2021.09.26. 17:10

A Sárrétudvari Szittyák céloztak a legjobban Gyulán

Két versennyel ünnepelte tizenötödik születésnapját a hétvégén a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület a fürdővárosban.

P. G.

20210926 Gyula Ijászversenyt rendeztek a gyulai várban Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A szervezet tagjai egy-egy megmérettetést rendeztek szombaton és vasárnap a gyulai várnál.

Szombaton a Dél-Alföldi Régió Történelmi Íjász versenysorozat záró fordulóját tartották, míg másnap Gyulavár bajnokát keresték egy újabb egyedi kihíváson. A vasárnapi egyedülálló íjászverseny vándordíját, Kerecsényi László várkapitány pajzsát, az a csapat vihette haza idén is, amelyik a legeredményesebbnek bizonyult a különleges versengésen.

Fotók: Imre György

A versenyen a 14 méteres várfalakról, a lőrések közül, a várfalról kifelé-lefelé, a 35-70 méterre elhelyezett célokra kellett csak történelmi íjakkal, vadászíjakkal, természetes alapanyagú fa- és bambuszvesszőkkel lőniük a résztvevőknek.

A látványos programon, amelyhez a történelmi viselet is hozzátartozott, tizenhat csapat közel száz íjász állt rajthoz. Mint megtudtuk, a délelőtt tíz órakor kezdődött izgalmas versengést a Sárrétudvari Szittyák nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában