Orosháza

2021.09.20. 12:47

A magyar vidék megismerésére törekszik a német nagykövet

Elkezdődött Németország hete rendezvénysorozat az Orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. A fővédnök, Johannes Haindl, Németország nagykövetének hivatalos programja hétfőn a városházán kezdődött.

Cs. I.

Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István, Oravecz Nóra alpolgármesterek, Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke találkozóján a városvezető településtörténetről, oktatásról (a német nyelvet tanítják óvodától a középiskoláig), turisztikai és gazdasági jellemzőkről mesélt. Reményét fejezte ki, hogy magánemberként is visszatér majd a vendég. A nagykövet erre reagálva jelezte, feleségével kedvelik a magyar fürdőhelyeket.

Fotó: Johannes Haindl, Németország nagykövete /A szerző felvétele/

Johannes Haindl kiemelte, egy éve alatt a főváros mellett törekszik a vidéki Magyarország megismerésére. Örömét fejezte ki, hogy Orosházán is nagyon aktív a nemzetiségi önkormányzat és ennek eredményeként a német nyelv oktatására, a hagyományok, a kultúra megőrzésére rengeteg energiát fordítanak.

– Budapest nem egyenlő Magyarországgal. Országjárásommal lehet teljes az a kép, ami kirajzolja a valóságot. Jól érzem magamat az önök országában, de még kevés az ismeretem – mondta a nagykövet és azért, hogy ez az ismeret bővülhessen, sok kérdést intézett a városvezetőkhöz.

Érdekelte a diplomatát, hogy hazai, vagy külföldi befektetők keresik-e a térséget; milyen hatással volt a járvány a munkanélküliségre; milyen intézkedéseket vezetett be a városvezetés a pandémia idején. A nagykövet programja a Táncsics gimnáziumban folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában