BÉKÉSCSABA

2021.09.10. 07:27

A macskák körül forog a megyei könyvtár legújabb kiállítása

Cicák lepték el a Békés Megyei Gyermekkönyvtár vitrinjeit.

V. N.

20210909 Békéscsaba Macska kiállítás a könyvtárban fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A Macskapiac címet viselő tárlaton mindenféle cirmos látható: Garfield, Sicc, Hello Kitty, csak, hogy a legismertebbeket említsük. De párnák, plüssök és számtalan mesekönyv is várja a kíváncsi tekinteteket.

Elárasztották a macskák a gyermekkönyvtárat /Fotó: Bencsik Ádám/

Itt bizony nem csak nézni, de színezni, megfogni is lehet a kiállítás főszereplőit. Kiss Ildikó gyermekkönyvtáros elmondta, a bibliotéka plüssfigurája, Kornél cica adta az ötletet, hogy idén macskauralom legyen a bibliotéka első emeletén.

– Volt már elefánt-, bagoly-, medvekiállításunk, most pedig a cicáké lett a főszerep. Van itt minden, a sebtapasztól kezdve, a sószórón át, a babacipőig, akárcsak a piacon. Például régen a narancsot egyesével csomagolták, úgy lehetett megvásárolni, és az egyik olvasónk ebből állított össze egy olyan gyűjteményt, amelyeken csak macskák vannak – mesélte a gyermekkönyvtáros. És akinek elnyeri tetszését a cirmosok hada, akár bele is karmolhat a tárlat vendégkönyvébe, akarom mondani kaparófalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában